Whatsapp icon

Hoe video's op social media jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen

Terug
2 min. leestijd

Social media is een constante stroom van inhoud en het kan soms moeilijk zijn om jouw bedrijf op te laten vallen tussen al die berichten. Maar gelukkig is er een manier om jouw bedrijf op een opvallende manier te presenteren: door middel van video’s op social media.

Video’s zijn een krachtige manier om de aandacht van potentiële klanten te trekken en hen aan te zetten tot actie. Of het nu gaat om een productvideo, bedrijfsvideo of videocommercial, video’s zorgen voor meer betrokkenheid en interactie dan andere soorten content. Bovendien worden video’s op social media vaak beter gedeeld en gepromoot dan andere berichten.

Maar hoe maak je een video die echt indruk maakt op social media? Hier zijn een paar tips:

  • Gebruik humor om een connectie te maken met je doelgroep. Humor kan het publiek aanspreken en hen meer betrokken maken bij jouw bedrijf
  • Maak gebruik van emotie, of het nu positieve of negatieve emoties zijn, emotie kan de kijkers raken en hen aanmoedigen om actie te ondernemen.
  • Maak een korte video, de meeste mensen hebben geen zin om een lange video te kijken, dus houd het kort en bondig.
  • Maak gebruik van verschillende type van video’s zoals animatie, live-action of stop-motion om de aandacht van de kijkers te trekken en ervoor te zorgen dat jouw video’s opvalt tussen al die andere berichten.

door

Terug naar overzicht

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Een foto van Koen Raedts Een foto van Koen Raedts

Koen Raedts

+31 (0) 85 060 4442 koen@oakwise.nl

Sparren over jouw project?

Heb je een nieuw project in gedachten of wil je gewoon even brainstormen? Of het nu gaat om een videoproductie, conceptontwikkeling of strategische campagne. Bij OAKWISE denken wij graag vrijblijvend met je mee. Neem contact met ons op & plan een gesprekje in!

Contact