Whatsapp icon

De kracht van vacature video’s

Terug
- 3 min. leestijd

In de huidige arbeidsmarkt wordt het steeds belangrijker voor bedrijven om op te vallen tussen alle concurrentie. Wil je als bedrijf de aandacht trekken van potentiële werknemers neem dan geen genoegen meer met alleen een vacaturetekst. 

Vacature video’s zijn de toekomst 

Video is een uitstekend middel om de aandacht van potentiële werknemers te trekken en vast te houden. In tegenstelling tot een saaie tekstuele vacature, kan een goed gemaakte video de interesse wekken van kandidaten en ze overtuigen om verder te kijken. Video’s zijn vaak visueel aantrekkelijker en hebben het voordeel dat ze relevant blijven voor een lange tijd. Eenmaal gemaakt kan een video keer op keer worden afgespeeld op verschillende platformen, zoals vacaturesites, social media kanalen en de bedrijfswebsite. 

Daarnaast kan gemaakte video content ook weer voor andere vacatures in de toekomst worden gebruikt of voor een ander doel. Dat maakt video content ook nog eens duurzaam. 

Vacature video’s hebben talloze voordelen. 

Ten eerste is video een effectief middel om de cultuur en sfeer binnen een bedrijf over te brengen. Potentiële werknemers willen niet alleen weten wat ze moeten doen tijdens hun werkzaamheden, maar ook hoe het is om te werken bij het bedrijf. Met behulp van video kan een bedrijf laten zien hoe de werksfeer is, wat voor soort mensen er werken en welke activiteiten er buiten het werk worden georganiseerd. Dit zal niet alleen helpen om talent aan te trekken, maar ook om werknemers langer aan het bedrijf te binden omdat ze zich meer verbonden voelen met de bedrijfscultuur. Win-win dus!

Daarnaast biedt video de mogelijkheid om de kandidaten te informeren over de vereisten voor de vacature en de verwachtingen van het bedrijf. In een video kunnen specifieke vaardigheden en ervaringen visueel worden benadrukt die nodig zijn voor de functie. Hierdoor krijgt de sollicitant een veel beter beeld en gevoel bij de openstaande vacature dan in een geschreven tekst. Door het gebruik van video’s kunnen bedrijven ook de kans krijgen om de kandidaten te wijzen op wat het bedrijf uniek maakt en wat het te bieden heeft ten opzichte van de concurrentie.

Een ander voordeel van video is dat het sneller kan worden gedeeld en bekeken dan tekstuele inhoud. Video’s zijn gemakkelijk te delen en worden vaak gedeeld tussen vrienden en familie, waardoor de kans groter wordt dat een potentiële kandidaat de video tegenkomt en interesse toont. Dit vergroot niet alleen het bereik van de vacature en het bedrijf, maar maakt het ook gemakkelijker om kandidaten te bereiken die niet actief zoeken naar een baan, maar wel geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een nieuwe uitdaging. Je hebt dus geen recruiter meer nodig als je het ons vraagt!  

Tot slot kan video een positieve invloed hebben op de sollicitatie-ervaring voor kandidaten. Door middel van video kunnen bedrijven de eerste kennismaking met de kandidaat op een persoonlijk niveau maken en tegelijkertijd de waarde van het bedrijf overbrengen. Dit leidt tot een betere gebruikerservaring en kan potentiële kandidaten overtuigen om te solliciteren voor de openstaande vacature.

Kortom, er zijn tal van redenen waarom bedrijven hun vacatures beter in beeld kunnen brengen door middel van video. Video biedt een aantrekkelijke manier om de bedrijfscultuur en sfeer te presenteren en potentiële kandidaten te informeren over de vereisten en verwachtingen van de functie. Het vergroot ook het bereik van de organisatie en kan een positieve impact hebben op de sollicitatie-ervaring van kandidaten. Dus als je op zoek bent naar nieuwe manieren om jouw bedrijf te promoten en talent aan te trekken, is het zeker de moeite waard om te overwegen om een wervingsvideo te maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op.

door

Heb je vragen over dit artikel of wil je contact opnemen?

info@oakwise.nl

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Mis niks van onze projecten, inzichten en nieuwsberichten. Krijg het laatste nieuws gewoon direct in je mailbox.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Een foto van Alon Israeli Een foto van Alon Israeli

Alon Israeli

+31 (0) 85 060 4442 Alon@oakwise.nl

Sparren over jouw project?

Heb je een nieuw project in gedachten of wil je gewoon even brainstormen? Of het nu gaat om een videoproductie, conceptontwikkeling of strategische campagne. Bij OAKWISE denken wij graag vrijblijvend met je mee. Neem contact met ons op & plan een gesprekje in!

Contact